О нама

Центар за едукацију Цветић постоји од 2004. године. Заједно са децом расли смо и развијали се и постали прави вртић по мери детета и потребама родитеља.

Цветић се налази у прелепој кући, у улици Цвијићевој. У приземљу налази се простор за боравак старије васпитне групе и предшколаца. На првом спрату бораве деца из средње и млађе васпитне групе.

О деци свакодневно брину васпитачице, медицинска сестра и педагог.

Педијатријска контрола обезбеђена је на сваких петнаест дана, док је контрола дечјег стоматолога два пута у току године.

Психолог и логопед су наши стручни сарадници, прате развој и напредовање деце и по потреби се укључују у рад. За здрав и правилан развој деце веома је важно на време уочити евентуалне неправилности и недостатке. У сарадњи са породицом, психолог и логопед веома успешно решавају проблеме раног развоја.

 

Ко ради у "Цветићу"?

Данијела Ђуровић

Рођена у Нишу, 1972. Године. Као и сва деца тог времена, која нису имала баке и деке крај себе, ишла је у вртић. Интересовале су је природне појаве, све могуће књиге и веома рано научила је да чита. Њене васпитачице су то њено интересовање искористиле на чудан начин: давале су јој да деци из вртића чита „Зеку“  и „Тик-Так“и чува их док су оне биле на паузи! Први велики проблем са којим се сусрела у вртићу био је што, и ако јој се не спава, мора да лежи и жмури читаву вечност! Други вееелики проблем настао је када је од васпитачице добила задатак да од 5 штапића (сећате се штапића и жетона?) направи човека. Од 5 штапића? Од 5 штапића??? „Треба ми 1 жетон” молила је васпитачицу, али, није га добила. „Не треба жетон, само 5 штапића” гласио је одговор. Када је коначно одустала, уморна од покушаја и потпуно разочарана, васпитачица је победоносно пришла и направила „човека” од 5 штапића. Изгледао је овако:

„А глава?” упитала је девојчица. „Не треба глава!” гласио је одговор.

И тог тренутка решила је да негде ипак мора да постоји вртић где деца неће чувати другу децу док се испијају кафе, да ко не жели да спава може нечим да се забавља и где ће васпитачице знати да сваком човеку треба глава!

Основну школу завршила је као доследно одличан ђак, а на самом крају јој је очекивано признање измакло јер није била „дете из радничке породице”. И схватила је да треба да постоји школа у којој ће се ценити то што ученик јесте, а не то што јесу или нису његови родитељи! И да дете не треба да буде кажњено зато што су  његови родитељи завршили факултет.

Гимназију завршила као вечити председник одељенске заједнице и борац за права ученика.

Високо образовање стекла је у Нишу.

2004. оснива вртић „Цветић” како би њена, а и друга деца, имала где здраво и срећно да расту. Сву љубав према дечјој психологији употпуњује бројним семинарима и едукацијама, а 2006. године после положеног теста постаје члан Менсе Србије. Од тада постаје блиски сарадник Др Ранка Рајовића и отпочиње примену НТЦ система учења у „Цветићу”. Пажљиво бира сараднице, вредне, паметне и амбициозне младе жене које деци на најбољи начин преносе своја знања. „Васпитач васпитава оним што јесте” једна је од главних смерница Монтесори методе, које се сви упошљени у „Цветићу“ придржавају.

Сада, после пуних 9 година, задовољна је својим радом и увек има нове идеје за следећи месец или годину.

 

Васпитачи, стручни сарадници и пријатељи вртића

Радмила Миљковић
дипломирани педагог
Јелена Денчић
медицинска сестра
Тамара Марковић
васпитачица
Марија Рајковић
васпитачица
Јелена Стојановић
проф. енг. језика
Ана Станковић
психолог
Др Јасмина Вуковић
педијатар
Колектив
ЕДЦ "Цветић"
Радмила Миљковић
дипломирани педагог
Јелена Денчић
медицинска сестра
Тамара Марковић
васпитачица
Марија Рајковић
васпитачица
Јелена Стојановић
професорка енглеског језика
Др Јасмина Вуковић
педијатар
Ана Станковић
психолог
Колектив
ЕДЦ "Цветић"